Suntem 60% apa
Avem creme de hidratare pentru fata, de zi si de seara, pentru conturul ochilor, pentru decolteu, pentru corp, pentru par, pentru cuticule, pentru maini, pentru picioare … sigur nu am uitat ceva?
Procentul de apa din corpul uman difera in functie de varsta. Nou nascutii au un procent de pana la 85%, adultii de aproximativ 60%, iar, odata cu inaintarea in varsta, procentul de apa scade pana la 55%. Zilnic pierdem apa din tesuturi prin transpiratie, urina, lacrimi, chiar si respiratie. Atunci cand organismul pierde 10% din cantitatea sa de apa inceteaza sa mai functioneze.
Organismul nostru are nevoie de apa pentru a putea functiona, insa o serie de factori exteriori, precum cei de mediu, vantul, soarele excesiv, produsele de curatenie sau produsele cosmetice necorespunzatoare strica echilibrul natural al pielii si al mucoaselor.
Acestora li se adauga tendinta naturala de deshidratare a organismului, influentata de factori precum dereglarile hormonale, inaintarea in varsta si scaderea productiei naturale de estrogeni a corpului, ce se reduce dramatic odata instalata menopauza. Toate acestea conduc la deshidratarea tesuturilor si la instalarea senzatiei de uscaciune, ce produce disconfort, dar si favorizeaza dezvoltarea altor afectiuni. Suntem astfel nevoite sa suplimentam lipsa de hidratare naturala cu produse destinate restabilirii echilibrului hidric.
Ce este uscaciunea vaginala
Asociem deshidratarea diferitelor parti ale corpului cu senzatii puternice: uscaciunea ochilor cu nisip in ochi, deshidratarea tenului sau a pielii de pe maini cu o pelicula care strange, pielea ne mananca, iar gura este uscata ca iasca.
Mucoasa vaginala este o alta parte a corpului nostru ce sufera din cauza dezechilibrelor ce conduc la pierderea hidratarii naturale, insa cu ce senzatie asociem uscaciunea vaginala?
Este o senzatie despre care nu se vorbeste din pudoare si cel mai probabil nu stim sa recunoastem simptomele. In afara de lipsa lubrifierii in timpul actului sexual si a senzatiei de durere ce o insoteste, uscaciunea vaginala se manifesta si altfel.
Odata instaurata uscaciunea vaginala apar si modificari ale pH-ului local, ce altereaza flora vaginala si provoaca modificari ale mucoasei vaginale (subtiere, reducerea lubrifierii, hipovascularizatie, microleziuni etc), leziuni si alte afectiuni locale, ce se manifesta prin usturime, mancarime, senzatie de arsura. Pentru toate aceste simptome exista o solutie completa, tratamentul cu HYALO GYN®, ce combate uscaciunea vaginala si, in plus, restabileste echilibrul local si favorizeaza procesul natural de vindecare a microleziunilor cauzate de frictiune.
Asadar, sa retinem ca suntem alcatuiti din 60% apa si ca mentinerea starii de hidratare optime contribuie la mentinerea sanatatii si vitalitatii noastre. Daca suntem atente la corpul nostru vom reusi sa identificam semnalele pe care acesta ni le trimite pentru a ne instiinta care ii sunt nevoile si unde au aparut dezechilibre. Observati-va corpul, modificarile prin care trece si acordati-i toata atentia. Din cap pana in picioare.